2018-07-19
Evaluat 1

Cele mai ciudate 10 steaguri din lume

Cele mai ciudate 10 steaguri din lume

loading...

Fiecare ţară are steagul ei specific după care o poţi recunoaşte. Unele dintre acestea sunt de-a dreptul amuzante precum cel din Guam care este de-a dreptul oribil şi se aseamănă mai degrabă cu o carte poştală decât cu un steag al unei ţări.

Nici steagul Imperiului Benin (Nigeria) nu este prea grozav având în vedere că el înfăţişează două persoane faţă în faţă, una dintre ele tăindu-i capul celeilalte. Unul dintre cele mai simple steaguri din lume este cel al Libiei. Ei au pe steag doar culoarea verde, fără niciun alt element adăugat.

Iată un top 10 al celor mai bizare steaguri din lume, unele probabil alese într-un moment de minimă inspiraţie:

1. LibiaSteagul Libiei este simplu: un fundal de culoare verde fără niciun alt însemn. Acesta este singurul steag din lume care este realizat doar dintr-o culoare şi care nu are niciun element de identificare, însemn sau detaliu.

2. BhutanPe un fundal galben-roşu, un balaur fioros tine în gheare patru bile (sau ce or fi ele). Nouă ne dă senzaţia că ar vrea să urce undeva… Păcat că nu scoate şi flăcări pe gură.

3. Friesland (Olanda)Emblema drapelului acestei provincii olandeze seamănă cu nişte inimioare, prăjituri sau broscuţe ce traversează o stradă. Depinde de imaginaţie.

4. NepalNepal este singura ţară din lume care nu are steag rectangular. Acest drapel seamănă cu două triunghiuri suprapuse. Sau, de ce nu, cu o jumătate de brad desenat în cărţile de colorat.

5. Lombardia (Italia)

lombardia


Pată albă pe fundal verde. Pare o piesă lipsă dintr-un joc puzzle. Inspiră altceva?

6. Kirghistan

kirghistan


Emblema steagului din Kyrgystan parcă seamănă cu o minge de tenis, un soare… Confuz!

7. Antwerp (Belgia)

antwerp


Steagul din Antwerp ne duce mai degrabă cu gândul la un joc. El are 24 de pătrăţele, în patru rânduri şi şase coloane. Se poate mai sec de atât?

8. Isle of Man

isle-of-man1


Trei picioare de om pe post de emblema pe steagul ţării? Imaginea îţi sugerează mişcare, mai ales că îţi creează impresia că se învârt în sensul acelor de ceasornic.

9. Benin

benin


Imperiul Benin este situat în nordul Nigeriei şi este un stat colonial african.

10. Guam
Steagul Guam-ului seamănă mai degrabă cu o emblemă pe un tricou sau pantaloni de plajă. Ceva imprimat pe un suvenir.

Sursa Articolului : www.apropo.ro


loading...


Articole asemanatoare :
Comentarii: 0
Adăugați un comentariu
avatar

Copyright © 2018 Powered by uCoz. Toate Drepturile Rezervate.

  • TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi

Formular de autentificare vechi