2018-08-19
Evaluat 3

Am văzut ieri „Deadpool 2” și încă îmi vine să râd

Am văzut ieri „Deadpool 2” și încă îmi vine să râd

loading...

Dacă ți-a plăcut primul, o să-l iubești pe ăsta.


Ryan Reynolds s-a ținut de cuvânt în scena post-credits a primului „Deadpool”: a lansat acum partea a II-a, iar Cable (un călător în timp) e printre personajele principale. L-am văzut ieri la cinema și nu exagerez când spun că încă mai râd gândindu-mă la absurditatea unor momente. Nu-ți dau spoilere, dar vreau să vorbim în linii mari despre film.
Povestea e slăbuță, cum a fost și în cazul primei părți. E un pic mai complexă și surprinzător de emoționantă, dar m-a plictisit în multe ocazii. De vină pentru asta e și ritmul filmului, în sensul că toată caterinca e întreruptă constant prin pauze mult prea lungi care te moleșesc.
Deadpool te obișnuiește cu glume la foc automat, adrenalină și acțiune trasă de păr, după care devine brusc sobru și meditativ. Nu știi dacă trebuie să-l iei în serios sau nu, pentru că următoarea glumă pândește întotdeauna după colț.Lipsa de originalitate a sinopsisului e și ea o problemă: avem de-a face cu un fel de „X-Men: Days of Future Past” – partea a II-a, din punctul ăsta de vedere. Conceptul e extrem de similar și o să ai adesea senzația de Déjà Vu.

Totuși, umorul compensează pentru toate astea. Când are chef de caterincă, nimeni nu-l întrece pe Deadpool. Face mișto de celelalte personaje, de alte filme MARVEL, de universul DC, de scenariști, până și de artistul care l-a creat în benzile desenate. Umorul meta și tupeul de a jigni fără rețineri sunt principalele motive pentru care ne-am îndrăgostit de personaj în 2016. Acum e chiar mai amuzant și mai îndrăzneț.O să-ți pice fața în multe momente, șocat de ce vei vedea pe ecran, iar Deadpool e perfect conștient de asta. Face mișto de așteptările și de reacțiile noastre, integrându-ne ca personaj în poveste. Ai senzația că ești în spatele camerei de filmat și că ți se adresează direct.

Să rămâi neapărat pentru scenele mid-credits, adică bonusurile de la mijlocul genericului, pentru că sunt cele mai caterincă din orice film MARVEL de până acum. Poate sunt chiar mai caterincă decât ar trebui. Spun asta pentru că nu știi dacă ce vezi se întâmplă pe bune sau e pur și simplu un joc de imaginație, dacă povestea e într-adevăr influențată de ele. O să înțelegi la ce mă refer.Ca și în cazul primului „Deadpool”, trebuie să fii inițiat în filmele cu supereroi ca să te poți bucura de toate aluziile ingenioase. Măcar seria X-MEN s-o urmărești înainte. Altfel, o să te trezești pe ecran cu un simplu „action hero” în costum mulat care vorbește încontinuu fără noimă.

Una peste alta, îți recomand să vezi „Deadpool 2” la cinema. Te binedispune, te încarcă cu energie, te surprinde plăcut în multe momente și-ți amintește să nu mai iei totul în serios.

Doar să ții minte că-i interzis minorilor (pe bună dreptate), deci dă pe-afară de mațe, sânge și înjurături. Dacă ai copii sau frați mici, lasă-i acasă! Nu face ca părinții pe care i-am văzut ieri în sala din AFI, însoțiți de copii de 12-13 ani. „Deadpool 2” e un film DESPRE familie, nu pentru familie.

Nota mea: 7,5/10.

Sursa Articolului : filmshare.ucoz.ro


loading...


Articole asemanatoare :
Comentarii: 0
Adăugați un comentariu
avatar

Copyright © 2018 Powered by uCoz. Toate Drepturile Rezervate.

  • TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi

Formular de autentificare vechi