Top Filme Populare Pe Site...

Navigare » FilmShare,Filme online,Filme BluRay » Filme Dupa Ani » 1954 » The Barefoot Contessa - Contesa desculță (1954)

The Barefoot Contessa - Contesa desculță (1954)

Nume Film:
The Barefoot Contessa - Contesa desculță (1954)
Voteaza:
  • 0
Regia:
Joseph L. Mankiewicz
Categoria:
Durata:
02:10:13
Claritate:
BluRay 720p

"Filmul lui Mankiewicz deseneaza un soi de cerc perfect in interiorul caruia ne va fi aratata si comentata cu vocea lui Humphrey Bogart (Harry), intr-un monolog ce insoteste ceremonia funerara si declanseaza diferitele etape ale povestirii, nu numai soarta celei care a fost, pentru scurt timp, contesa italiana, dar si personalitatea acestei tinere femei."

Harry Dawes, un regizor alcoolic, își amintește povestea tragică a unei cunoscute actrițe, contesa Torlato-Favrini. Cu mult timp în urmă, aflat în Europa în căutare de noi talente, Harry Dowes o cunoaște pe Maria, care e dansatoare într-un bar de noapte. Frumusețea Mariei este răvășitoare, astfel încât ea este imediat distribuită într-un film și devine curând o vedetă.

Într-o noapte, ea face cunoștință cu contele Torlato-Favrini, de care se îndrăgostește la prima vedere. Sub "supravegherea" lui Harry, cei doi se căsătoresc, dar abia după aceea Maria descoperă că soțul ei este impotent în urma rănilor din război. Dorind să-l facă pe conte fericit, Maria îi mărturisește lui Harry că va avea un copil cu un alt bărbat, pentru a perpetua numele de Torlato-Favrini. Dar destinul îi este potrivnic frumoasei contese desculțe...

Acest film clasic este cunoscut în istoria cinematografiei drept unul dintre cele mai importante titluri din cariera elegantei și controversatei actrițe Ava Gardner.
avatar