Top Filme Populare Pe Site...

Navigare » FilmShare,Filme online,Filme BluRay » Filme Dupa Ani » 1954 » Le Rouge et le Noir - Roșu și negru (1954)

Le Rouge et le Noir - Roșu și negru (1954)

Nume Film:
Le Rouge et le Noir - Roșu și negru (1954)
Voteaza:
  • 0
Regia:
Claude Autant-Lara
Categoria:
Durata:
03:05:27
Claritate:
DVDrip

Adaptare a romanului "Rosu si Negru", al lui Stendhal, filmul descrie drumul parcurs de Julien Sorel, un tanar sarac, dornic sa parvina, de la urcusul pe scara ierarhica, pana la prabusirea in iadul asteptarii executiei.
În fata unei instante de judecata, Julien Sorel isi marturiseste tentativa de omor asupra femeii pe care a iubit-o si solicita ca el sa fie condamnat la moarte. În timp ce asteapta verdictul, el reflecteaza asupra evenimentelor care l-au condus la acest deznodamânt tragic. Fiu al unui tâmplar, Julien a fost condus de o ambitie obsesiva pentru o situatie mai buna si să urce pe scara sociala. Pozitia sa a fost de profesor particular al copiilor marelui bogatas, Monsieur Renal, ii permite apropierea de sotia acestuia, cu care are o poveste de dragoste pasionala.
Când el este fortat sa se desparta de Madame Renal, Julien decide sa se faca preot,dar nu este primit.
Când acest lucru nu reuseste sa îndeplineasca aspiratiile sale, ajungand secretarul personal al Marchizului de la Mole în Paris - dar si aici are nesansa de a se indragosti de fiica marchizului, starnind gelozia lui Madame Renal. Madame Renal inca il iubea si ii scrie o scrisoare Marchizului, tradandu-l pe Julien. Marchizul, il concediaza, lui Julien neramanandu-i alta alternativa decat sa se razbune pe Madame Renal, incercand sa o omoare.
avatar