Top Filme Populare Pe Site...

Navigare » FilmShare,Filme online,Filme BluRay » Filme Dupa Ani » 1945 » Rome, Open City - Roma, citta aperta - Roma, oraş deschis (1945)

Rome, Open City - Roma, citta aperta - Roma, oraş deschis (1945)

Nume Film:
Rome, Open City - Roma, citta aperta - Roma, oraş deschis (1945)
Voteaza:
  • 0
Regia:
Roberto Rossellini
Categoria:
Durata:
01:37:55
Claritate:
DVDrip

Roma, oraș deschis (Roma, città aperta) este un film italian regizat de Roberto Rossellini în 1945 despre lupta rezistenței italiene împotriva naziștilor la Roma în 1944. Filmul poate fi considerat actul de naștere al cinematografului modern, act care ține cont de ceea ce experiența războiului a schimbat din necesitate în modul de a privi și povesti. Rossellini descoperă câteva gesturi din care toți cineaștii se vor inspira ulterior.

Roma, oraș deschis e primul film de intervenție, primul film militant din cinematografia occidentală de după război. E un film exemplar ca mărturie artistică a unui moment istoric, ca operă de poezie cinematografică angajată, militantă, ca expresie novatoare pe frontul larg al luptei pe care omenirea o duce pentru progres și civilizație, pentru justiție socială sau - cu un cuvânt românesc - pentru omenie, împotriva neomeniei.
avatar